Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč
“Fay” Cabernet Sauvignon
Na vinicích “Fay” začala historie vinařství Stag’s Leap. Nathan Fay zde v roce 1961 vysadil své první vince odrůdy Cabernet Sauvignon a to na vzdory, v té době, obecnému názoru, že je tato oblast pro Cabernety příliš chladná. Vše změnila ochutnávka Nathanových Cabernetů v roce 1969, která ukázala, že jeho vína jsou schopna konkurovat nejlepším vínům světa. V roce 1986 pak toto víno dostala na Nathanovu počet název “Fay”.
Fermentace tohoto vína probíhá výhradně v nerezových tancích, následné zraní pak po dobu 21 měsíců v dřevěných sudech z francouzského dubu (90% nových sudů).
Tento 100% Cabernet Sauvignon má bohatou vůni s aroma zralých ostružin, malin, sladkých fíků, skořice a fialek.
Chuť je elegantní s hedvábnými tříslovinami a bohatými tóny ovoce a nádechem créme brulee. Závěr vína evokuje koláč z bobulového ovoce.
Ideální je kombinace s vepřovou panenkou zabalenou v prosciutto, kuřetem pečeným s čerstvými bylinkami nebo výraznými těstovinami.
Víno má potenciál zrání v lahvi minimálně 20 let.
Původ
Vinař | Stag’s Leap |
---|---|
Region | USA |
Oblast | Napa Valley |
Ocenění
-
Wine Advocate, 2013
95bodů -
Vinous, 2013
95bodů
Vlastnosti
šumivé/tiché | Tiché |
---|---|
technologie | zraje 21 měsíců v dřevěných sudech |
ročník | 2013 |
objem láhve | 0,75 l |
dekantace | Ano |
počet lahví v kartonu | 6 |
procento alkoholu | 14,5 % |
---|---|
obsah cukru | Suché |
Odrůdy | Cabernet Sauvignon |
Párování | Hovězí, Drůbeží, Těstoviny, Sýry |
Vinařství
Stag’s Leap
Vinařství Stag’s Leap bylo založeno první výsadbou vinic v roce 1970 a je považováno jako “Napa Valley first-growth estate”. Je známé jako vinařství, které vyhrálo slavnou soutěž vín odrůdy Cabernet Sauvignon v Paříži v roce 1976 - ve slepé degustaci porazil věhlasné vinařské domy Francie. Dones…
Více o vinařství »