Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč
Haras de Pirque
Vína z vinařství Haras de Pirque
O vinařství Haras de Pirque
Albiera Antinori
Haras de Pirque - vinařství, kde se spojuje dokonalá kombinace identity a vášně, s nepřehlédnutelnou řemeslnou zručností.
Samotné vinařství je postaveno ve svahu kopce, architektonicky jde o velmi unikátní design - celá budova je ve tvaru koňské podkovy, což symbolizuje zdejší vášeň pro čistokrevné koně.
Jednotlivé části budovy jsou v různých rovinách - umožňují tak zpracování hroznů a moštu samospádem a minimalizovat tak použití čerpadel a dalšího vybavení.
Tato technologie podstatně snižuje riziko oxidace, je jemnější k tříslovinám a pomáhá udržet charakteristické aroma a chutě vína.
Region
Vinařství Haras de Pirque najdeme v blízkosti hlavního města Chile, Santiago, v oblasti Pirque. Jde se o jednu z nejprestižnějších a nejhodnotnějších oblastí pro pěstování vína v Maipo Valley. Vinice jsou vysázené na úpatí And v nadmořské výšce mezi 500 a 800 m.n.m.
Teplotně je to mírná oblast s původní vegetací myrty a boldosu, které za určitých podmínek dodávají vínům balzamikový charakter.
Vína z této oblasti mají vysokou koncentraci tříslovin, pevnou strukturu a jasnou barvu.
Terroir
Vinice se nachází jižně od řeky Maipo na severním úpatí And.
Podnebí je středozemské, výrazně ovlivněné blízkostí pohoří Andy a nedalekým Tichým oceánem - proud větrů, stoupající otevřeným údolím, přináší specifické a unikátní mikroklimatické podmínky.
Deště mají pouze sezónní vliv - přicházejí hlavně v červenci a srpnu.
Polohy vinic způsobují teplotní rozdíly mezi dnem a nocí větší, než 20℃. Díky takových výkyvům dozrávají hrozny pomaleji, výsledkem jsou hrozny vynikající kvality.
Biodynamické hospodaření
V roce 2006 začali na vinicích v Maipo Valley s přechodem na ekologické vedení vinic. Celý proces byl dokončen o 10 let později - tedy v roce 2016. V současnosti jsou všechny vinice a hrozny organické a certifikované. To znamená, že v celém procesu výroby jsou použity pouze přírodní produkty.
Obdělávání a ochrana půdy a vinic se provádí výhradně bez použití herbicidů, hnojení se provádí přírodním kompostem. Také vína částečně fermentují za pomoci přírodních kvasinek, získaných z místních vinic, s cílem zobrazit ve vínech vlastnosti místního terroiru.