Do dopravy zdarma zbývá: 2 500 Kč
“Il Bugiardo” Ripasso Della Valpolicella Classico Superiore DOC
Toto Ripasso se vyrábí z hroznů z vinic v Sant’Ambrogio, ve složení: 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina a 5% Oseleta.
Víno je vyráběno tradiční Ripasso technikou - hrozny jsou po sklizni rozděleny na 2 části. První část hroznů se zpracovává ihned v září, v lednu se pak míchá se slupkami po Amarone a projde druhotnou fermentací. Druhá část hroznů prochází procesem sušení až do listopadu, poté následuje fermentace. Obě hotová vína se následní smíchají - následně zraje 12 měsíců ve velkých sudech a minimálně 6 měsíců v lahvi.
Výsledkem je Ripasso tmavě rubínové barvy.
Vůně je intenzivní, ale elegantní s aroma zralého ovoce, koření, vanilky a tabáku.
Chuť je teplá, hedvábná a harmonická.
Doporučujeme ke grilovaným masům, risotto nebo středně zralé sýry.
Podávejte při teplotě 16-18℃ a před pitím nechte alespoň 1 hodinu otevřené (případně dekantované).
Vlastnosti
šumivé/tiché | Tiché |
---|---|
technologie | Zraje 12 měsíců v dubových sudech |
ročník | 2021 |
objem láhve | 0,75 l |
dekantace | Ano |
počet lahví v kartonu | 6 |
procento alkoholu | 14 % |
---|---|
obsah cukru | Suché |
Odrůdy | Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina |
Párování | Hovězí, Těstoviny, Sýry |
Vinařství
Buglioni
Alfredo a Mariano Buglioni nikdy nesnili o vinohradnictví ani o tom, že by vlastnili vinařství. V roce 1993 ale Alfredo koupil v srdci regionu Valpolicela Classico starou farmářskou usedlost, kterou si vždy přál. A k ní patřily i 4 hektary vinic, na kterých byly vysázeny odrůdy Corvina, Covinone,…
Více o vinařství »